Mercedes: “We willen de tweede plaats van Ferrari aanvallen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens strategisch directeur James Vowles beschikt Mercedes momenteel over een pakket dat goed genoeg is om de strijd met Ferrari aan te gaan. Meer zelfs, tijdens de resterende twee raceweekends wil Mercedes proberen om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap van Ferrari af te nemen.

“Zoals eerder gezegd is het zeer duidelijk wat ons doel is,” vertelde Vowles in een video waarin het Mercedes F1 team terugblikt op de GP van Mexico.

“We willen tweede in het kampioenschap eindigen en iedere race waarin we de voorsprong van Ferrari kunnen verkleinen is een succes.”

De achterstand op Ferrari is met nog twee raceweekends te gaan redelijk groot maar theoretisch wel nog ‘overbrugbaar’.

“In Mexico naderden we 13 punten op Ferrari, er rest ons dus nog een achterstand van 40 punten en dat met twee raceweekends te gaan. Gelukkig is er de sprintrace in Brazilië.”

“Ik denk dat we nu over een pakket beschikken waarmee we in tegenstelling tot het begin of het midden van het seizoen echt met hen de strijd kunnen aangaan.”

“Maar 40 punten achterstand goedmaken is een enorm moeilijke taak om te verwezenlijken, alles zal echt perfect moeten verlopen, alles moet goed gaan en Ferrari moet ons misschien enkele kansen geven zodat we tweede kunnen worden.”

“Wat ik je kan vertellen is dat we tot aan de zwart-wit geblokte vlag in Abu Dhabi niet zullen opgeven.”