Mercedes wil tijdens de winter in gesprek gaan met Lewis Hamilton over gezamenlijke toekomst: “Hij is veel meer dan een rijder”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft laten uitschijnen dat Mercedes komende winter opnieuw met Lewis Hamilton in gesprek wil gaan om zijn toekomst te bespreken.

Het huidige contract van Lewis Hamilton loopt eind 2023 af maar al langer zijn er signalen dat Lewis Hamilton en Mercedes een gezamenlijke toekomst ook na 2023 zien zitten. Een samenwerking in de toekomst lijkt zich trouwens niet alleen tot de F1 te zullen beperken.

Voorlopig wil men echter de focus leggen op het afwerken van het huidige F1-seizoen, waarna er tijdens een “rustige periode’ in de winter gesprekken aangevat zullen worden.

“We zijn nog geen gesprekken begonnen,” aldus Toto Wolff afgelopen weekend in Mexico. “We willen het seizoen eerst eindigen en vervolgens tijdens een rustig moment tijdens de winter gesprekken voeren, net zoals we dat de vorige keer gedaan hebben. Toen begon het tijdens de winter en duurde het twee maanden.”

Volgens Toto Wolff zullen de gesprekken ook steeds meer over de toekomst van Hamilton na afloop van zijn F1-carrière gaan.

“Hij is veel meer dan een rijder voor ons nu. Ook al spreken we niet over het einde van zijn carrière, het is ook belangrijk om over zijn rol als ambassadeur voor Mercedes te praten en de vele sponsors die we hebben, de invloed die hij kan hebben op een veel breder publiek.”