Mercedes: “We willen het momentum in Silverstone laten terugkeren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring wil Mercedes komend weekend op het circuit van Silverstone opnieuw een stuk beter presteren. Nieuwe updates moeten de performance van de Mercedes F1-bolide helpen verbeteren.

“We hebben een handvol punten behaald maar we beschikten niet meer over de beoogde snelheid,” blikt Toto Wolff terug op het voorbije raceweekend in Oostenrijk. “Het rijdersveld achter Red Bull zit erg dicht bij elkaar en het wisselt van raceweekend tot raceweekend. Soms hangt het echt van het circuit af en soms van wie wanneer upgrades introduceert.”

“We zijn in Spielberg langs de verkeerd kant afgegleden maar we hebben nu in Silverstone meteen de kans om terug te slaan.”

Na de introductie van een serieus pakket aan updates in Monaco, waarna Mercedes een stuk competitiever leek, viel Mercedes vooral in Oostenrijk inderdaad een stuk terug. Komend raceweekend in Silverstone wil Mercedes echter opnieuw verschillende upgrades introduceren en het ‘momentum’ laten terugkeren.

“Het team heeft hard gewerkt om alles te analyseren en lessen te trekken uit onze performance,” aldus Toto Wolff. “We hebben met het voorbije resultaat in Oostenrijk een klop op onze kin geïncasseerd maar we zullen het momentum proberen terugkrijgen dat we de voorbije races hadden opgebouwd.”

“Los daarvan blijven we gefocust op onze job, zoveel mogelijk performance uit onze wagen halen en we zullen zien waar we ons dit weekend bevinden.”