Mick Schumacher heeft getest voor het McLaren F1 team

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Gisteren kwam Mick Schumacher voor het McLaren F1 team in actie op het circuit van Portimao. Voor zowel Schumacher als het McLaren F1 team was de samenwerking een leerrijke ervaring.

Na het verliezen van zijn racezitje bij het Haas F1 team eind vorig jaar werd Mick Schumacher opgepikt door Mercedes om er de rol van test- en reserverijder te vervullen. Vooral tijdens de Europese races verricht Schumacher ook op vrijdagavond simulatorwerk om de performance van de Mercedes W14 van vrijdag op zaterdag te verbeteren. Daarvoor kreeg Schumacher ook al lof van Hamilton en Russell, vooral toen het in Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya op vrijdag niet goed ging en de performance op zaterdag na simulatorwerk van Mick Schumacher veel beter was.

Naast zijn rol als test- en reserverijder bij Mercedes is Mick Schumacher ook reserverijder voor McLaren. Bij McLaren gaven ze daarom Schumacher de kans om gisteren met de McLaren MCL35M uit 2021 in actie te komen op het circuit van Portimao. Voor Schumacher was het een unieke kans om met een andere F1-bolide in actie te komen terwijl McLaren haar engineering-team bijkomende waardevolle ervaring opdeed.

In juni deed Mick Schumacher ook al een bandentest voor Pirelli met een Mercedes F1-bolide en binnenkort mag Mick in actie komen met de Mercedes F1-bolide van zijn vader Michael Schumacher.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print