Lando Norris over zijn ‘speciale band’ met Lewis Hamilton: “Het is cool”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lewis Hamilton en Landor Norris kunnen goed met elkaar overweg, in die zin dat Norris geregeld wat dingen opsteekt van de zevenvoudig wereldkampioen, weliswaar zonder iets te forceren. Norris is blij met de speciale band die hij met Hamilton heeft.

Afgelopen raceweekend streden Lando Norris en Lewis Hamilton op de Red Bull Ring. Vooral voor Norris was dat, gezien hun bijzondere band, een speciale ervaring.

“McLaren en Lando Norris hebben het geweldig gedaan, ze waren supersnel, ik had niet verwacht dat ze zo snel zouden zijn maar wij hadden ook niet verwacht zo traag te zijn,” vertelde Lewis Hamilton afgelopen zondag na de race in Oostenrijk.

Lando Norris en Lewis Hamilton kunnen goed overweg met elkaar. Ze leerden elkaar de voorbije maanden steeds beter kennen.

“De voorbije maanden hebben we elkaar een beetje beter leren kennen,” vertelde Norris vervolgens op maandag tegenover de ‘BBC’. “Het is cool. Ik heb erg veel respect voor hem, wat hij in de Formule 1 heeft bereikt. Hij is mee verantwoordelijk waarom ik F1-piloot wou worden, het is vreemd dat ik nu tegen hem aan het racen ben.”

Volgens Lando Norris vraagt hij soms wel eens raad aan Hamilton, zeker gezien zijn enorme kennis en ervaring in de sport.

“Ik ben niet de gast die constant veel vragen stelt om te weten te komen hoe hij is en wat ze denken,” aldus Norris. “Ik doe het veel subtieler en probeer gewoon te begrijpen hoe ze denken, hoe hun denkproces verloopt, ik probeer te begrijpen wat hen zo speciaal maakt.”

“Ik ben niet altijd zo proactief om mensen op mentaal vlak te doorgronden, ik zou het misschien beter wel doen maar zo zit ik niet in elkaar.”

“Ik ben gewoon blij dat ik met mensen uit de top van de sport tijd kan doorbrengen, ik heb erg veel respect voor die mensen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print