Organisator GP van België is blij met contractverlenging van ‘slechts’ één jaar: “De F1 heeft ons beloond”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Gisteren werd de voorlopige F1-kalender 2024 voorgesteld en kijk, de GP van België heeft een plaatsje gekregen. Organisator Spa Grand prix is trots dat ze een nieuw contract gekregen hebben.

Net als vorig jaar heerste er lange tijd onzekerheid over de GP van België. Vorig jaar duurde het tot vlak voor de race alvorens officieel bevestigd werd dat de GP van België ook in 2023 zou plaatsvinden. Dit jaar leek zich dat scenario te herhalen want opnieuw liep het contract af en moesten de F1-fans vrezen dat Spa-Francorchamps in 2024 niet op de F1-kalender zou staan.

Maar kijk, nog drie weken tot de GP van België 2023 en nu al is bekend dat de race ook volgend jaar zal plaatsvinden. De Formule 1 beloonde de organisator voor de erg succesvolle editie van vorig jaar waarin er voor het eerst veel meer randanimatie en een betere infrastructuur in gebruik werd genomen.

“Ik ben blij met het vertrouwen dat de Formule 1 in ons heeft getoond”, laat Melchior Wathelet, voorzitter van Spa Grand Prix, in een reactie weten. “Dit resultaat is het gevolg van het werk van velen op lange termijn, waaronder natuurlijk de teams van Spa Grand Prix en het Circuit van Spa-Francorchamps. Een volgende bladzijde in de Formule 1 zal worden geschreven in 2024, tot grote vreugde van de fans.”

Net als voorzitter Melchior Wathelet is ook Vanessa Maes, CEO van Spa Grand Prix, zeer blij met het nieuws: “Met de ondertekening van dit contract laat Spa Grand Prix zien dat het in staat is om te evolueren in lijn met de nieuwe verwachtingen van de Formule 1 en haar fans. Sport en spektakel maken meer dan ooit deel uit van ons DNA en we zullen het publiek een complete ervaring blijven bieden, zowel op als naast het circuit.”

Het enige jammere is dat organisator Spa Grand Prix opnieuw slechts een contractverlenging van één jaar uit de brand heeft kunnen slepen. Dat staat in schril contract met andere circuits, waaronder ook de GP van Oostenrijk. Daar verlengden ze op enkele maanden tijd de plaats van de Red Bull Ring en GP van Oostenrijk op de F1-kalender tot twee keer toe: eerst tot 2027 en vervolgens tot 2030.

Inderdaad Spa Grand Prix en Spa-Francorchamps, er is nog werk aan de winkel voor 2025 en ongetwijfeld komt de concurrentie net als dit jaar uit dezelfde hoek: Zuid-Afrika.