Williams onthult speciale livery voor haar ‘800ste F1-race’

Williams F1 team
Williams F1 team

Het Williams F1 team heeft ter gelegenheid van haar 800ste F1-race een éénmalige speciale livery onthuld. Williams zal met de livery in Silverstone racen … haar 799ste F1-race.

Inderdaad, de GP van Groot-Brittannië is niet haar 800ste F1-race maar dat zou wel het geval geweest zijn als de GP van Emilia-Romagna enkele weken geleden niet door noodweer zou zijn afgelast. Williams houdt er echter aan vast om haar 800ste F1-race voor haar eigen thuispubliek te vieren, op het circuit van Silverstone.

Williams zal daarom op het circuit van Silverstone met haar speciale livery racen terwijl er in Hongarije, haar 800ste F1-race, met een speciaal logo op de wagen zal racen.De livery is ontworpen met een ‘Britse twist’ waarbij uiteraard ook de befaamde ‘Union Jack’ een prominente plaats kreeg.

1977 het jaar waarin Williams werd opgericht is eveneens terug te vinden op de engine cover en het gebruik van de blauw-witte kleuren zijn een verwijzing naar de liveries die vooral in de jaren negentig en tweeduizend gebruikt werden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print