Toto Wolff: “Mercedes is Lewis Hamilton een achtste F1-titel verschuldigd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil Mercedes alles op alles zetten om Lewis Hamilton aan een achtste wereldtitel te helpen. Dat zijn ze Hamilton volgens Wolff verschuldigd na wat er tijdens de GP van Abu Dhabi in 2021 is gebeurd.

De contractonderhandelingen tussen Mercedes en Lewis Hamilton verlopen moeilijker dan verwacht. Er is in de aanloop naar de Britse GP nog steeds geen aankondiging over een nieuw contract. Bij Mercedes willen ze ook na dit seizoen graag doorgaan met Hamilton, ze willen hem immers aan die felbegeerde achtste wereldtitel helpen.

“Lewis is duidelijk de meest belangrijke persoonlijkheid in onze sport, hij is zo multidimensionaal ,” vertelde Toto Wolff na een meeting met F1-baas Stefano Domenicali, de teambazen van de zeven F1-teams die in Groot-Brittannië gevestigd zijn en enkele afgevaardigden van de Britse regering.

“Hij is niet alleen een racepiloot en wereldkampioen, hij is ook iemand die zich inzet voor diversiteit en duurzaamheid.”

“Op het vlak van ondernemerschap en politiek kent Lewis Hamilton geen limieten. Ik denk dat hij één van de meest spectaculaire persoonlijkheden en karakters is die ik ooit heb ontmoet.”

“We zijn hem een achtste wereldtitel verschuldigd,” besloot Toto Wolff.

Maar die wereldtitel zal er dus wel alleen maar komen als Hamilton en Mercedes tot een nieuwe overeenkomst komen en daar wringt blijkbaar een financieel schoentje: “Lewis Hamilton ‘verliest’ contractonderhandelingen met Mercedes”