“Lewis Hamilton ‘verliest’ contractonderhandelingen met Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens het Britse ‘Daily Mail’ heeft Mercedes een contractvoorstel van Lewis Hamilton afgewezen. De ‘Daily Mail’ is van mening dat Lewis Hamilton de contractbesprekingen heeft ‘verloren’. Er zal een financieel minder aantrekkelijke deal opgemaakt moeten worden.

Het zou een kwestie van tijd zijn alvorens er een overeenkomst tussen Mercedes en Lewis Hamilton uit de bus zou vallen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet onlangs zelfs verstaan dat het een kwestie was van ‘een tas koffie drinken’. Maar ondertussen zijn er steeds meer aanwijzingen dat de contractbesprekingen niet verlopen zoals gewenst.

Mercedes had graag in de aanloop naar de GP van Groot-Brittannië een contractverlenging voor Lewis Hamilton aangekondigd maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet weten dat dit niet verwacht moet worden, dat die aankondiging er niet zal komen. Volgens het Britse ‘Daily Mail’ zouden de contractbesprekingen tussen beide partijen zelfs zijn ‘vastgelopen’.

Beide partijen zouden weliswaar de intentie hebben om met elkaar door te gaan maar Lewis Hamilton zou zichzelf overspeeld hebben door een meerjarige overeenkomst, tot zelfs vijf jaar, te vragen van Mercedes, gecombineerd met een rijkelijk vergoedde rol als Mercedes-ambassadeur gedurende tien jaar.

Daarnaast zou Hamilton ook aangestuurd hebben op het verkrijgen van een bonus als vast loon. In het huidig contract van Hamilton staat naar verluidt een bonus van 15 miljoen euro als hij wereldkampioen wordt maar nu hij niet langer over een competitieve wagen beschikt wil Hamilton dat als een vast loon krijgen.

Mercedes wil volgens de ‘Daily Mail’ zowel op de ‘winstpremie’ alsook de 10 tot 20 miljoen euro per jaar voor een ambassadeursrol niet ingaan. Opnieuw rond de onderhandelingstafel dus …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print