Toto Wolff over de radioboodschap voor Lewis Hamilton: “Ik probeerde hem te kalmeren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de race hoorden we Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff Lewis Hamilton tot de orde roepen, dit nadat Hamilton maar bleef zijn beklag doen. Volgens Wolff was het een manier om Hamilton te kalmeren en zijn focus opnieuw op het rijden met de wagen te laten leggen.

Toen zijn race-engineer Peter Bonnington aan Hamilton vroeg om ervoor te zorgen dat hij de baanlimieten zou respecteren antwoordde Hamilton “Ik kan de wagen niet op de baan houden, de wagen wil niet insturen!”

Het was de zoveelste kritiek van Hamilton, die ook vroeg of er nog andere rijders een straf hadden gekregen. Bij Mercedes vonden ze dat Hamilton zijn focus opnieuw moest krijgen en het was Toto Wolff die hoogstpersoonlijk zich over de boordradio liet horen.

“Lewis, de wagen is slecht, dat weten we. Rij er gewoon mee,” zei Wolff over de boordradio maar nadien nuanceerde hij die uitspraak en was het zeker niet te zwaarwichtig. “Je zou ons over de telefoon en tijdens een meeting bezig moeten horen. Dit was niets. We hadden een slecht weekend, allemaal met het team en dit maakt ons nog sterker.”

“Het was in het beste belang van het team en de rijder. Op sommige momenten moet je ervoor zorgen dat de dingen gekalmeerd worden maar ik bedoelde het goed.”

“We hadden veel discussies over het al dan niet bestraffen van het niet respecteren van de baanlimieten. Ik wilde er voor zorgen dat we het beste uit ons pakket haalden dat niet goed presteerde.”