Mercedes: “We zaten op de limiet met de koeling van onze motor”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft meer uitleg gegeven over de problemen waarmee Lewis Hamilton tijdens de GP van Australië kampte.

Tijdens de race kregen we over de boordradio te horen dat Hamilton zei dat het team hem in een moeilijke situatie bracht. Dat had blijkbaar te maken met ‘koelingsproblemen’.

“Het draaide allemaal rond het koelen van de motor en hem koel genoeg houden tijdens de race,” aldus Vowles.

“We pushen alles tot de limiet, zo ook wat het koelen van de motor betreft. Op dat vlak pas je de openingen in de wagen aan of de achterkant van de wagen.”

“Die beslissing wordt op zaterdag genomen maar de race op zondag vindt zo’n 24u later plaats en de omgevingstemperatuur was zo’n één of twee graden warmer dan we hadden verwacht.”

“Als resultaat daarvan bevonden we ons op de limiet, en niet alleen wij want ook heel wat andere teams ondervonden dezelfde problemen, wat betreft het koelen van de power unit.”

“Tijdens de race, wanneer je een andere wagen volgt, betekende dit dat de temperatuur hoger opliep en dat zagen we bij Lewis gebeuren.”

“Hij moest uit de ‘vuile lucht’ gaan rijden zodat zijn wagen voldoende gekoeld kon worden en zodat hij ‘schone lucht’ doorheen de radiator kreeg en de temperatuur van de power unit voldoende naar beneden kon.”

“Zoiets maakt het racen vooraan een stuk moeilijker en dat is ook de boodschap die je tijdens de race bij Lewis kon horen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023