Uralkali eist miljoenen euro’s sponsorgeld van het Haas F1 team dat zelf ook compensatie eist

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Amerikaanse Haas F1 team en voormalig sponsor Uralkali staan lijnrecht tegenover elkaar in een conflict over de ontbinding van hun overeenkomst eerder dit jaar.

Naar aanleiding van de inval van Rusland in Oekraïne en de daaropvolgende sancties besliste het Haas F1 team om de samenwerking met haar Russische sponsor Uralkali stop te zetten. De afhandeling van de stopzetting van die overeenkomst zet beide partijen lijnrecht tegenover elkaar.

Uralkali eist immers zo’n 12 miljoen dollar sponsorgelden die het vooraf aan het Haas F1 team heeft betaald. Uralkali betwist ook de beëindiging van de overeenkomst. Het Haas F1 team beweert echter dar het in haar recht was om de overeenkomst te beëindigen en dit omwille van een clausule in de overeenkomst die bepaalt dat Uralkali de reputatie alsook het goede imago van het team niet mag beschadigen.

Naast het weerleggen van de claim van Uralkali eist het Haas F1 team op haar beurt 8,6 miljoen dollar van Uralkali omwille van inkomsten die het mislopen.

Volgens Motorsport.com stond er in de overeenkomst ook dat Nikita Mazepin één van de wagens moest krijgen waarmee hij in 2021 heeft geracet. Het Haas F1 team laat weten dat het de F1-bolide niet zal geven zo lang de 8,6 miljoen dollar niet is betaald.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023