“Mercedes wil na GP van Miami met Max Verstappen gesprekken voeren over racezitje”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er doen al langer geruchten de ronde dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff graag Max Verstappen zou aantrekken als vervanger voor Lewis Hamilton. Volgens de laatste berichten zou Mercedes na de race in Miami op het hoogste niveau gesprekken voeren met Max Verstappen zijn management.

Het is het Duitse ‘F1-insider” dat bericht over een erg belangrijke meeting die gepland staat tussen de races in Miami en Imola. Daarbij zou Mercedes-Benz CEO Ola Källenius en de andere aandeelhouders van het Mercedes F1 team, Toto Wolff en Sir James Ratcliffe (Ineos) aan de ene kant van de tafel plaatsnemen terwijl Max Verstappen, zijn vader Jos en manager Raymond Vermeulen plaatsnemen aan de andere kant van de tafel.

Het feit dat de drie aandeelhouders van het Mercedes F1 team rechtstreeks zelf mee aan tafel schuiven tijdens de onderhandelingen onderstreept volgens ingewijden dat men bij Mercedes alles op alles wil zetten om Max Verstappen de overstap van Red Bull naar de ‘Zilverpijlen’ te laten maken. Het feit dat Lewis Hamilton zijn zwaar loonpakket wegvalt zorgt er bovendien voor dat ze bij Mercedes ook diep in de geldbuidel kunnen tasten om Max Verstappen tegemoet te komen.

Max Verstappen zijn contract bij Red Bull loopt in principe pas eind 2028 af maar zijn contract zou zogenaamde exit-clausules bevatten die ervoor kunnen zorgen dat Verstappen al veel vroeger Red Bull Racing kan verlaten. Naast een racezitje zou Mercedes aan Max Verstappen ook een zogenaamde ‘ambassadeursrol’ willen geven.

Voor Verstappen zou niet alleen het financieel aspect belangrijk zijn maar vooral het vooruitzicht op een competitieve toekomst. En dat is mogelijk wel één van de moeilijkste onderhandelingspunten want Mercedes kende de voorbije twee seizoenen een erg moeilijke periode en ook het huidige seizoen is niet goed gestart.

Mercedes wordt in 2026 echter mogelijk geholpen door de ingrijpende reglementswijzigingen. Voor Mercedes biedt het nieuw motorreglement gecombineerd met de introductie van een nieuwe generatie F1-bolides een ‘reset-moment’ waarbij het zich mogelijk opnieuw helemaal naar de top van de Formule 1 kan werken.

Afwachten of Mercedes Max Verstappen zal kunnen overtuigen om de sprong te wagen …