Mercedes: “Windstoot zorgde voor ontgoochelende kwalificatie Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In een terugblik op het raceweekend in Miami laat Andrew Shovlin van het Mercedes F1 team verstaan dat de tegenvallende prestatie van Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor de GP van Miami veroorzaakt werd door een windstoot.

Opvallend was dat Lewis Hamilton tijdens Q2 de tweede snelste tijd reed maar in Q3 uiteindelijk tevreden moest zijn met de negende tijd, wat op zich ontgoochelend was. Andrew Shovlin, head of trackside engineering bij Mercedes, laat verstaan dat de gevoeligheid van de banden in combinatie met een ‘ongelukkige windstoot’ aan de basis lag van de tegenvallende performance in Q3.

“We waren redelijk tevreden met de rondetijd die we deden in Q2 en we hoopten om dat in Q3 te kunnen herhalen,” aldus Shovlin in een video van Mercedes. “Het was initieel niet echt een probleem met de grip en het begin van het rondje was redelijk goed. Hij was wat ongelukkig met toen hij in de bocht 11 kwam dat hij toen langs achter een windstoot kreeg.”

“Dat zorgt ervoor dat je wagen aanzienlijk minder downforce heeft. Hij ging dan ook met heel wat overstuur de bocht in. Dat zorgt ervoor dat de banden oververhit geraakten.”

“Eenmaal je die temperatuur in de banden hebt in dat nauw en bochtig gedeelte van het circuit dan is er geen manier om ze af te koelen en dat zorgt voor gripverlies. Mocht die windstoot er niet geweest zijn dan zou dat rondje zeker en vast veel beter geweest zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print