“Mercedes zal in 2014 erg sterk presteren”

Volgens Lewis Hamilton zal Mercedes volgend seizoen over één van de sterkste totaalpakketten op de F1-grid beschikken.
image
Hamilton zegevierde in Hongarije en mocht dus met een goed gevoel de zomerpauze ingaan. De teams zijn uiteraard nog bezig met de ontwikkeling van nieuwe onderdelen voor de resterende races van het seizoen. Naarmate het seizoen vordert verschuift de focus echter meer en meer naar volgend seizoen.

2014 wordt immers een cruciaal jaar voor de F1-teams. Er zijn ingrijpende reglementswijzigingen waarvan de nieuwe motoren ongetwijfeld het meest besproken zijn. Diezelfde motoren zorgen er echter ook voor dat de overige aspecten van een F1-bolide sterk beïnvloedt worden.

De aerodynamica en belasting van de banden bijvoorbeeld. Maar ook de koeling van de nieuwe motoren zal enorm belangrijk zijn. Voor de ontwerpers van de wagens is het de eerste totale ommezwaai in de Formule 1 sinds 2009. Een unieke kans dus om voordeel te halen tegenover de concurrentie, of wanneer je geen goed werk levert enorm veel terrein kan verliezen.

Lewis Hamilton heeft er echter alle vertrouwen in en denkt dat de renstal over één van de sterkste pakketten zal beschikken.

“Ik denk er momenteel nog niet al te veel aan. Ik voel me echter enorm comfortabel door het feit dat we bij Mercedes over erg krachtige aandrijving beschikken. Ik ben er ook zeker van dat we over een erg krachtige motor zullen beschikken,” zegt Hamilton. “Het zal echter enorm moeilijk worden voor iedereen. De nieuwe reglementering zorgt ervoor dat we meer kilometers met minder brandstof moeten doen. Ook de betrouwbaarheid en allerlei andere facetten zullen een belangrijke rol spelen.”

“Ook de banden zullen een enorm belangrijke rol spelen. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we ons in een competitieve positie zullen bevinden,” besluit de Brit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print