Met deze bandencompounds wordt er gereden in Spanje en Canada

Pirelli heeft bekendgemaakt welke bandencompounds het ter beschikking stelt tijdens de races in Spanje en Canada.

Als officiële bandenleverancier van de Formule 1 laat Pirelli ruim op voorhand aan de teams weten welke bandencompounds het tijdens de verschillende raceweekends ter beschikking stelt.

In Spanje zullen de rijders over de medium, soft en supersoft beschikken. Op het stratencircuit van Canada zullen de rijders de bandencompounds supersoft, ultrasoft en hypersoft ter beschikking hebben.

Het is meteen de eerste keer dat Pirelli de hypersoft heeft bevestigd voor een raceweekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal de hypersoft echter niet in Canada maar op het stratencircuit van Monaco zijn racedebuut maken.

Voor zogenaamde ‘overzeese’ races is de bekendmaking van de bandencompounds enkele weken vroeger dan voor ‘Europese’ races en dit omwille van logistieke redenen. Bij overzeese races moet er minstens 14 weken op voorhand een bandenkeuze bekendgemaakt worden, bij Europese races ligt die limiet op 8 weken.

Dat is meteen ook de reden waarom Pirelli gisteren reeds de bandenkeuze voor Spanje en Canada bekendmaakte maar nog niet voor Monaco.

De bandenkeuzes tot dusver voor het F1-seizoen 2018:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Pirelli Motorsport

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023