“Met een teamgenoot zoals Max Verstappen zou Lewis Hamilton niet zo dominant zijn”

Voormalig F1-rijder Nelson Piquet Jr analyseert bij ‘Motorsport.com’ het talent van zijn nieuwe schoonbroer Max Verstappen.


Spijtig genoeg herinneren de meesten zich Nelsinho Piquet voor zijn rol in het zogenaamde ‘crashgate-schandaal’ waarbij hij tijdens de GP van Singapore in 2008 opzettelijk zijn Renault F1-bolide in de vangrails parkeerde om een safety car-periode uit te lokken. Hij deed dat in opdracht van de teamleiding maar desalniettemin zat de F1-carrière van de toen drieëntwintig-jarige Braziliaan er ook op.

In een gesprek met ‘Motorsport.com’ vergelijkt Piquet de situatie van zijn kersverse schoonbroer Max Verstappen bij Red Bull met die van Lewis Hamilton bij het oppermachtige Mercedes.

“We hebben de dominantie gezien van Hamilton bij Mercedes met een goede auto, steeds in de voorste gelederen en een teamgenoot waar hij niet veel last van heeft. Toen hij een teamgenoot had die hem wel wat problemen bezorgde, zoals Nico Rosberg, was het anders.”

“Als hij al die tijd een teamgenoot van hetzelfde kaliber gehad zou hebben zoals hijzelf, denk maar aan Alonso, Ricciardo, Verstappen, Leclerc,… zouden we zo’n dominantie niet zien. Maar dat is niet wat Mercedes wil. Het is beter voor hen om een rijder te hebben die domineert en op deze manier wint dan een strijd binnen het team te hebben.”

Winnen in de F1 hangt dus niet alleen van het talent af maar wel van een aantal variabelen die op een bepaald moment op de juiste plaats moeten vallen.

“Ik zeg het nogmaals: je moet op de juiste plaats op het juiste moment zijn, bij het juiste team dat hem steun wil geven en wil dat hij alleen vooraan rijdt. Hij wil niemand die met hem de strijd aangaat,” besluit Piquet.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022