Michael Masi kreeg doodsbedreigingen na omstreden seizoensfinale GP van Abu Dhabi 2021

F1
F1

Voormalig racedirecteur Michael Masi laat weten dat de dagen na de veelbesproken seizoensfinale in 2021 ‘donkere dagen’ waren waarin hij online doodsbedreigingen kreeg. 

Over de seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi zijn ondertussen al liters inkt gevloeid maar toch blijft het de gemoederen beroeren. Het staat als een paal boven water dat de wedstrijdleiding er met een controversiële beslissing voor gezorgd heeft hoe het kampioenschap uitgedraaid is. Racedirecteur Michael Masi was de gebeten hond en na een onderzoek door de FIA werd de Australiër ook aan de kant geschoven.

De nasleep van de race in Abu Dhabi was voor Masi naar eigen zeggen niet makkelijk. 

“Er zijn donkere dagen geweest,” vertelt hij tegenover ‘The Daily Telegraph.’ “Ik voelde me absoluut de meest gehate man ter wereld.”

“Ik heb doodsbedreigingen gekregen, mensen zeiden dat ze achter mezelf en mijn familie zouden aan gaan.”

“Ik herinner me nog dat ik over straat liep in Londen een dag of twee nadien. Ik dacht dat ik oké was maar toen begon ik over mijn schouder te kijken. Ik begon mensen te bekijken en vroeg me af of ze achter me aan zaten.”

Vooral online kreeg Masi een massa aan haatberichten. “Ik werd geconfronteerd met honderden berichten. Ze waren shockerend, racistisch, beledigend, verachtelijk, ze noemden me al wat naam heeft en er waren doodsbedreigingen.”

“En ze bleven maar komen. Niet alleen op mijn Facebook maar ook op LinkedIn, wat normaalgesproken toch een professioneel platform is voor zaken. Het was hetzelfde soort misbruik.”

Hoewel hij zijn best deed om het te negeren kropen de haatberichten toch in het hoofd van Masi.  

“Ik ben geen professionele hulp gaan zoeken. Als ik er nu op terugkijk had ik dat misschien beter gedaan.”

De FIA was op de hoogte van de situatie maar hijzelf minimaliseerde het probleem.

“Ik heb het meestal voor mezelf gehouden,” voegde hij eraan toe. “Ik heb het een paar mensen verteld maar niet veel. Ik wilde mijn familie en vrienden niet ongerust maken. Ik wilde niet dat zij zich ook zorgen zouden maken.”

“De FIA wist het maar ik denk dat ik het voor iedereen heb gebagatelliseerd, ook voor hen.”

Ruim anderhalf jaar na dat beruchte Abu Dhabi-weekend heeft Masi zijn leven weer opgepakt, en is er als een sterker persoon uitgekomen.

“De hele ervaring heeft me een veel sterker persoon gemaakt,” zei hij.

“Ik heb een aantal spannende opties voor de toekomst. Ik overweeg een aantal verschillende projecten, zowel in eigen land als wereldwijd.

“Mijn bedoeling is om mezelf buiten Australië te vestigen en alle vaardigheden te gebruiken die ik heb opgedaan in wat tot nu toe een ongelooflijke reis is geweest, waar ik ontzettend trots en dankbaar voor ben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print