Michael Masi ontkent: “Regels rond baanlimieten niet gewijzigd tijdens de race”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Er was tijdens en na afloop van de GP van Bahrein veel te doen rond het al dan niet respecteren van de baanlimieten tijdens de race. FIA-racedirecteur Michael Masi reageerde na afloop op insinuaties dat de wedstrijdleiding haar standpunt over het respecteren van de baanlimieten en dan vooral in bocht nummer vier zou aangepast hebben.

Hamilton ging gedurende bijna dertig ronden breed in de vierde bocht, waarna hij van de wedstrijdleiding te horen kreeg bocht vier anders te nemen.

“Er is helemaal niets veranderd,” aldus Masi. “We hadden twee mensen die constant naar bocht vier aan het kijken waren. Iedere wagen, behalve eentje, deed iedere ronde wat we over het algemeen daar verwacht hadden.”

“Er was af en toe een wagen die daar een ‘moment’ beleefde en breed ging maar het was niet iets constant.”

Jammer genoeg voor Verstappen was het opmerkelijk genoeg Lewis Hamilton die gedurende ongeveer dertig ronden daar breed ging … tot ongeloof van Verstappen en uiteraard het Red Bull F1 team.

Pijnlijk voor Verstappen was dat uitgerekend hij bij een inhaalmanoeuvre op Hamilton breed naast de baan ging en vervolgens te horen kreeg om zijn positie terug te moeten geven. Ook dat was volgens Masi zoals op vrijdag tijdens de rijdersbriefing besproken de afspraak.

“Indien er bij een inhaalmanoeuvre naast de baan werd gegaan en er daardoor een blijvend voordeel ontstaat dan kom ik op de radio om te laten weten dat de positie onmiddellijk moet teruggegeven worden,” besloot Masi.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022