Sebastian Vettel verontschuldigt zich bij Esteban Ocon: “Ik kon hem niet meer ontwijken”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na afloop van de race verontschuldigde Vettel zich bij Esteban Ocon maar hij laat ook weten dat hij een aanrijding niet meer kon vermijden. 

De viervoudige wereldkampioen had zich zijn debuut bij Aston Martin wellicht anders voorgesteld. Zaterdag kreeg hij een gridpenalty van vijf plaatsen omdat hij tijdens de kwalificatie de gele vlaggen genegeerd had en tijdens de race knalde hij achteraan op de Alpine van Esteban Ocon, wat hem een tijdstraf van tien seconden opleverde. 

Vettel mag daarenboven ook nog vijf strafpunten bijschrijven op zijn superlicentie, drie voor het negeren van de gele vlaggen tijdens de kwalificaties en twee voor de aanrijding met Ocon. Kortom, het werd een weekend om snel te vergeten voor de Heppenheimer en dat bevestigde hij ook voor de camera’s na de race.

“We hadden een goede eerste ronde,” aldus Vettel. “Maar toen probeerden we op het vlak van de strategie iets anders en dat heeft zich volgens mij uiteindelijk niet uitbetaald, maar we hadden geen andere keuze.”

Over het incident met Ocon vertelt hij het volgende: “Ik was er zeker van dat hij me ruimte gaf aan de linkerkant maar hij kwam terug van het moment dat ik achter hem was. Mijn wielen blokkeerden en ik kon een aanrijding niet meer vermijden.”

Esteban Ocon bevestigde dat Vettel zijn verontschuldigingen had aangeboden na de race. 

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022