Michael Masi: “Persoonlijke aanval van Christian Horner was compleet onaanvaardbaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Qatar moest Red Bull-teambaas Christian Horner zich bij de stewards verantwoorden voor uitspraken die hij deed over een baanmarshall. Volgens FIA-racedirecteur Michael Masi waren die uitspraken compleet onaanvaardbaar.

De Formule 1 is streng gereglementeerd, dat bleek dit seizoen al meermaals door de vele straffen en waarschuwingen die de stewards dit seizoen aan rijders gaven. Die mogelijke bestraffingen gaan echter ruimer dan incidenten op de baan want ieder teamlid mag volgens het sportief reglement de integriteit van de Formule 1 en de FIA niet beschadigen.

Dat laatste was het geval toen Red Bull-teambaas Christian Horner naar aanleiding van de gridstraf voor Max Verstappen voor het negeren van een dubbele gele vlag zei dat de FIA haar baanmarshalls niet in de hand heeft en dat “volwassen beslissingen moeten genomen worden door volwassen mensen”.

“Het is belachelijk. De FIA kan geen deftig systeem met marshalls organiseren en ze verschuilen hun incompetentie op de schouders van de rijders. Ongelooflijk!” luidde de bijkomende kritiek van Horner.

Volgens FIA-racedirecteur Michael Masi was de persoonlijke aanval op de baanmarshalls compleet onaanvaardbaard en was het dan ook terecht dat de teambaas van Max Verstappen ter verantwoording werd geroepen en van de stewards een waarschuwing kreeg.

“Ik vind niet dat je iemand moet aanvallen,” aldus Masi. “We hebben duizenden marshalls die vrijwilliger zijn en heel wat tijd aan ons spenderen, zonder hen zou deze sport die ons zo nauw aan het hart ligt niet mogelijk zijn.”

“Ze geven heel wat vrije tijd voor ons op. Zonder hen zou dit niet gebeuren, dat is iets dat veel mensen vergeten.”

“Ik zal ook steeds iedere vrijwilliger en iedere official op ieder circuit verdedigen, zo’n kritiek wordt niet aanvaard!”

Uiteindelijk ontmoette Max Verstappen de desbetreffende baanmarshall om de plooien glad te strijken.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022