Max Verstappen ontmoet baanmarschall waardoor hij een gridstraf kreeg

Twitter
Twitter

Max Verstappen heeft de baanmarshall ontmoet die hem tijdens de kwalificatie voor de GP van Qatar een gele vlag getoond heeft, iets waarvoor de Nederlander uiteindelijk een gridstraf kreeg omdat hij niet vertraagde.

Net voor de GP van Qatar van start ging kreeg Max Verstappen te horen dat hij een gridstraf van vijf plaatsen kreeg omdat hij tijdens de kwalificatie de gele vlag had genegeerd. Red Bull-teambaas Christian Horner was het helemaal niet eens met de beslissing van de stewards en uitte felle kritiek op de marshall. 

Hij noemde hem ‘malafide’ en later moest hij zich zelfs nog gaan verantwoorden bij de stewards voor het hele voorval. 

Tijdens de kwalificaties kreeg Pierre Gasly af te rekenen met een lekke band en het gevolg daarvan was een gele vlag. Max Verstappen was bezig aan een snelle ronde en hij slaagde er niet in om te vertragen, met als resultaat een gridstraf van vijf plaatsen voor de race op zondag. Christian Horner was in zijn wiek geschoten en noemde de marshall die de gele vlag zwaaide malafide.

Nadat Horner bij de stewards langs was geweest en bleek dat de marshall niets verkeerd had gedaan werd er door de FIA een ontmoeting georganiseerd tussen hem en Max Verstappen.

Reserveer nu het nieuwe boek van Max Verstappen en krijg het gratis thuis geleverd!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print