“Michael Schumacher heeft zijn ski-ongeluk overleefd maar met gevolgen”

Daimler Media
Daimler Media

FIA-voorzitter Jean Todt heeft in een interview laten weten dat zijn vriend Michael Schumacher zijn ski-ongeluk overleefd heeft dankzij zijn vrouw en zijn dokters maar dat dit niet zonder gevolgen gebleven is.

Het ongeluk dat Michael Schumacher overkwam tijdens een skitocht met zijn zoon Mick hoeft geen uitleg meer. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 kwam ongelukkig ten val en hield daar een zware hoofdblessure aan over. Sindsdien kwam er nog maar zelden nieuws naar buiten over zijn gezondheidstoestand. 

Als er al eens een klein tipje van de sluier wordt opgelicht komt dat meestal van FIA-voorzitter Jean Todt, die regelmatig op bezoek gaat bij de familie Schumacher. Samen vierden ze bij Ferrari de grootste successen en ook nadien bleef Todt een vriend des huizes.

“Ik heb sinds het zware ski-ongeluk van Michael veel tijd doorgebracht met Corinna,” aldus Jean Todt tegenover het Duitse ‘Sport Bild.’ “Ze is een geweldige vrouw en ze zorgt voor de familie.”

“Dat had ze niet verwacht. Het gebeurde plotseling en ze had geen andere keuze maar ze doet het heel goed. Ik vertrouw haar en zij vertrouwt mij.”

“Dankzij het werk van de dokters en de medewerking van Corinna, die wilde dat hij het overleefde, heeft Michael het overleefd. Maar met gevolgen. Momenteel vecht hij tegen die gevolgen, we hopen allemaal dat hij langzaam maar zeker zal verbeteren.”

De laatste update over de gezondheidstoestand van Schumacher kwam er bij zijn vijftigste verjaardag in 2019. Toen kwam de familie met een bericht naar buiten dat ze ‘al wat menselijk mogelijk’ is doen om hem te helpen herstellen.

Volgende maand komt er een documentaire over Michael Schumacher aan die te zien zal zijn op Netflix. Daar hebben zijn vrouw Corinna, zijn kinderen Mick en Gina en zijn broer Ralf aan meegewerkt.

“Ik zal er deel van uitmaken,” aldus Mick tegenover ‘FormulaRapida.net.’ “Het is een heel speciale documentaire en ik denk dat het emotioneel wordt voor iedereen die er naar zal kijken.”

Hoewel de documentaire wordt aangekondigd als de enige waar de familie aan heeft meegewerkt wordt niet verwacht dat ze nieuwe details zal bevatten over hoe het precies gaat met Michael Schumacher.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print