“Mercedes en Red Bull zullen in 2022 ingehaald worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De nieuwe reglementen die in 2022 geïntroduceerd worden zullen tot een enorm spannende strijd in de Formule 1 leiden en een veel competitievere startgrid waarbij het zelfs vooraan enorm spannend zal zijn, dat denkt althans Jock Clear.

“De teams worden gescheiden door een tiende. Kijk bijvoorbeeld naar de kwalificatie in Hongarije, er zitten geen seconden meer tussen de teams. Het is niet zo dat de rijder op de twintigste plaats zo’n vijf seconden trager is dan de pole. De rijder op P20 is zo’n 1,4 seconde verwijderd van het tempo van de rest,” vertelt F1-expert Jock Clear die eveneens de rijders bij de Ferrari Driver Academy coacht tijdens de ‘Beyond the grid’ podcast.

“Als je kijkt waar de teams zich momenteel bevinden dan moet je eigenlijk enorm veel respect voor hen hebben. Ze zijn zeer, zeer capabel en dat is hoe het in deze sport hoort te zijn.”

En die competitiviteit zal volgens Clear volgend jaar alleen nog maar intenser worden wanneer er in 2022 met de nieuwe F1-bolides wordt gereden.

“Het verschil van één tiende kan het verschil betekenen tussen de vijfde en de tiende plaats maar volgend jaar is dat misschien het verschil tussen de eerste en de vijfde plaats. Ik denk dat Mercedes en Red Bull bijgehaald zullen worden en dat ze zich te midden van enkele anderen zullen bevinden. het zal allemaal ongelooflijk dicht bij elkaar zitten.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021