“Michael Schumacher is door Mercedes niet aan de kant gezet voor Lewis Hamilton”

Voormalig Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug wil graag het gerucht de wereld uit helpen dat Michael Schumacher destijds door Mercedes gedwongen werd de Formule 1 opnieuw te verlaten zodat Lewis Hamilton het team kon komen vervoegen.


Sommige geruchten in de Formule 1 blijven aanhouden, zo de geruchten over het gedwongen afscheid van Michael Schumacher uit de Formule 1. De Duitser zou in 2006 door Ferrari verplicht geweest zijn om plaats te maken voor Kimi Raikkonen.

Meer zelfs, Schumacher zou ook na zijn comeback bij Mercedes eind 2012 gedwongen geweest zijn om daar plaats te maken voor Lewis Hamilton. Volgens voormalig Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug, die in die periode samenwerkte met Schumacher, is daar echter niets van aan.

“Ik ken weinig geruchten in de Formule 1 die uiteindelijk ook waar blijken te zijn,” aldus Haug tijdens een video-interview met ‘Motorsport-Total’.

Haug laat vervolgens verstaan dat Schumacher zelf mee besliste om voor de tweede keer een punt te zetten achter zijn F1-carrière.

“Er heeft niemand hem op straat gezet. Het was een geleidelijk proces waarin Michael zelf de touwtjes volledig in handen had.”

Michael Schumacher behaalde tijdens zijn driejarige comeback bij Mercedes slechts één podiumplaats maar volgens Haug wordt onderschat in welke mate Schumacher mee heeft bijgedragen aan het huidige succes van Mercedes en ook dat van Lewis Hamilton.

“Michael heeft schitterend werk verricht bij de opbouwfase van het Mercedes F1 team,” aldus Haug. “Hij heeft de basis gelegd voor de successen die Lewis nu behaald.”

Gezien het feit dat Hamilton op de Nürburgring het record van het meeste aantal F1-overwinningen van Michael Schumacher wist te evenaren worden beide rijders zowel door experts als F1-fans duchtig met elkaar vergeleken. Haug, die met beide rijders ooit samenwerkte, durft zich echter niet uit te spreken over wie de beste rijder is.

“Ik denk dat als Schumacher en Hamilton in hun hoogdagen tegen elkaar gestreden hadden dat er dan waarschijnlijk slechts een paar duizendsten van een seconde tussen hen zou gezeten hebben. Ze hadden bovendien het grootste respect voor elkaar. Nooit hebben ze een slecht woord over elkaar gezegd.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022