Renault profiteert nu al van simulatorwerk Fernando Alonso

Volgens Esteban Ocon levert Fernando Alonso sinds hij opnieuw aan de slag ging bij Renault al een belangrijke bijdrage aan de prestaties van het Renault F1 team.


Alonso maakt volgend jaar zijn comeback in de Formule 1 maar de Spanjaard is nu al druk aan het werk bij Renault om die comeback zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarbij hoort, naast het bijwonen van briefings, ook heel wat simulatorwerk.

“Ik heb gezien hoe gedreven hij is. Hij stuurde mij ook een bericht dat indien we iets nodig zouden hebben, dat hij graag helpt,” aldus Ocon volgens ‘Motorsport Week’.

Het simulatorwerk dat Fernando Alonso nu al verricht voor Renault zorgt er volgens Ocon voor dat Renault nu al bijkomende vooruitgang boekt met haar wagen.

“Het is goed dat hij momenteel al in de simulator gaat. Je verkrijgt daardoor drie meningen. Ikzelf, Daniel en Fernando testen voor ieder raceweekend immers in de simulator,” vertelt Ocon.

“Het zorgt voor een goede start van het weekend, je verkrijgt dan drie bevestigingen, dat is beter dan twee.”

“Het is dan ook zeer goed dat hij nu al zo close samenwerkt met het simulatorteam en ik ben er zeker van dat hij binnenkort naar de races zal komen,” besloot de Fransman.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print