Michael Schumacher krijgt prestigieuze onderscheiding in Duitsland

Daimler Media
Daimler Media

Zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher werd op woensdag in Keulen geëerd. In Motorworld kreeg Schumacher de staatsprijs van Noordrijn-Westfalen, een prestigieuze onderscheiding.

De staatsprijs van Noordrijn-Westfalen is een jaarlijkse onderscheiding die wordt uitgereikt, de hoogst mogelijke eer die een persoon er kan krijgen. In Motorworld, te midden de privécollectie van wagens en memorabilia van Michael Schumacher reikte Minister-president Hendruk Wüst de prijs uit.

Het was een emotionele uitreiking waarbij voormalig FIA-baas Jean Todt, tevens een erg goede vriend van Schumacher, het woord nam.

“We waren een onverslaanbaar team”, aldus Todt, die bij Ferrari de teambaas van Schumacher was, volgens ‘Krone Zeitung’ in zijn speech.

“Michael hield ervan voor het team te werken en het team hield ervan om voor hem te werken. We missen hem. Michael heeft een fantastische familie. Net zoals mijn echtgenote Michelle is ook zijn echtgenote Corinna een van de sterkste vrouwen die ik ken.”

Naast Jean Todt waren ook echtgenote Corinna Schumacher en dochter Gina-Maria aanwezig. Opvallende afwezige was Mick Schumacher die zich niet geheel goed voelde maar wiens deelname aan de GP van Frankrijk niet in gevaar zou komen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print