Damon Hill voorspelt overwinning Lewis Hamilton in Frankrijk: “Heb je gedronken?”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vooruitblikkend op de GP van Frankrijk werd Damon Hill gevraagd wat hij van de Franse GP verwacht. Hill kwam vervolgens met een opmerkelijk scenario waarin hij Lewis Hamilton en Mercedes de race ziet winnen.

Mercedes finishte de voorbije vier races telkens op het podium en lijkt een voorzichtige stap vooruit te hebben gezet. Op basis daarvan lijkt Damon Hill zelfs in een mogelijke overwinning voor Lewis Hamilton te geloven, al moeten daarvoor wel veel dominosteentjes in de juiste richting vallen.

“Ik ga voor Lewis Hamilton,” aldus Damon Hill vol vertrouwen tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Ik denk dat er een incident gaat plaatsvinden. We praten over hoe goed Max en Charles ermee omgaan.”

“De eerste bocht in Frankrijk is echter een beetje tricky, een soort chicane. Laat ons zeggen dat Charles zijn voorvleugel of Max een lekke band ofzo krijgt.”

“Of misschien zorgt de Mercedes op pure snelheid voor een verrassing. Ik denk dat op het vlak van racesnelheid, Lewis zeer, zeer snel is geweest.”

“Het zou zelfs een eerste plaats voor Lewis, tweede voor George en derde plaats voor Carlos Sainz kunnen zijn.”

Gerhard Berger, die ook in de podcast zat, was niet echt onder de indruk van de uitspraken van Damon Hill en vroeg zich zelfs af of Hill iets te veel gedronken had.

“Wat gebeurt er met jullie jongens, hebben jullie gedronken ofzo? aldus Berger. “Zo ver zou ik niet durven gaan met een voorspelling. Mercedes heeft dit jaar nergens erg goed gepresteerd.”

“Het zou misschien iets beter kunnen, maar ik denk niet dat ze opeens zoveel beter worden dat ze plots zullen meedoen om deze race te winnen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print