“Michael Schumacher wordt binnenkort opnieuw geopereerd”

Het is geruime tijd stil geweest rond Michael Schumacher maar volgens nieuwe berichten zou de zevenvoudig F1-kampioen binnenkort opnieuw geopereerd worden.


Al meer dan zes jaar, sinds zijn ski-ongeluk aan het einde van 2013, wordt er gespeculeerd over de medische toestand van Schumacher. Met de regelmaat van de klok zijn er geruchten en speculaties maar de familie van ‘Der Rekordmeister’ gaat daar bijna nooit op in.

Naar de medische toestand van Schumacher hebben we dan ook het raden maar één van de laatste opmerkelijke berichten bereikte ons in september vorig jaar. Schumacher zou toen een ‘geheime’ operatie ondergaan hebben in het Georges-Pompidou ziekenhuis in Parijs.

Volgens het Italiaanse ‘Contro Copertina’ zal hartchirurg Philippe Menasche net als vorig jaar Schumacher voor de tweede keer een stamceltransplantatie toedienen. Bedoeling zou zijn om het zenuwstelsel van Schumacher te doen herstellen.

Volgens neuroloog Nicola Acciari heeft Schumacher last van botontkalking en verzwakking van het spierweefsel.

“De wetenschap heeft de voorbije twintig jaar enorme stappen gezet wat de behandeling van stamcellen betreft. Dat doet echter niets af aan het feit dat we nog steeds maar weinig over het menselijk brein weten. We kunnen dan ook niet aangeven welke resultaten dergelijke behandeling zal geven,” aldus Acciari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023