“Michael zal deze strijd ook winnen”

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen weet als geen ander in welke situatie Michael Schumacher en zijn familie zich nu bevinden, zo vertelde hij in een interview met Bild am Sonntag.
image
In 1995 had de Fin immers zelf een zeer zware crash op het circuit in Adelaide, waar vroeger aan het eind van het seizoen de GP van Australië plaatsvond. Häkkinen lag toen tien dagen in coma, maar kwam er als bij wonder zo goed als helemaal bovenop.

Zo goed als, want zelfs tot op vandaag draagt de voormalige McLaren-rijder nog steeds de gevolgen van die crash met zich mee. “Ik had meteen door dat ik een lange lijdensweg zou moeten doorstaan, één die tot op vandaag, negentien jaar verder, nog steeds niet voorbij is. Mijn gezicht is nog altijd voor de helft verlamd, en op mijn rechteroor hoor ik niet zo goed meer. Ik kon dan wel terugkeren naar de F1, maar moest veel vroeger afscheid nemen van de sport door mijn ongeval. Fysiek kon ik het gewoon niet meer aan.” legt Häkkinen uit.

De Fin heeft ook het allergrootste begrip voor het verdriet dat de familie van Schumacher nu doormaakt. “Hoe mijn familie erdoor is geraakt? Alle kranten stonden vol met foto’s waarop ik, zwaar bebloed, uit mijn auto werd bevrijd. Voor hen was dat in het begin zeer moeilijk, maar het ergste was dat ze, behalve die foto’s, niet veel meer informatie kregen over mijn toestand.”

“Voor mijn ouders was het ook verschrikkelijk te moeten zien dat hun kind in coma lag. Dat merkte ik overduidelijk toen ik wakker werd. Ze hadden erg veel pijn gekend. Ik dacht ook meteen aan de vitale functies, of ik nog goed zou kunnen zien, of ik mijn ledematen nog kon bewegen. Wat ik me ook afvroeg, was of ik een stuurfout had gemaakt, of als er mechanische pech was opgetreden. Dat laatste bleek het juiste te zijn.”

Zowel Schumacher als Häkkinen hebben beiden bergen respect voor elkaar. Dat bleek eens te meer na het ongeval van de Fin. “Ik had heel wat tegenstanders, maar voor niemand had ik zoveel respect als voor Mika, en dat zowel op als buiten het circuit.” vertelde Schumacher toen. Ook nu blijkt het wederzijdse respect nog steeds zeer groot, want Häkkinen verklaarde enorm aangeslagen te zijn na het nieuws van Schumacher’s ongeval. “Ik stuurde meteen een mail naar Corinna en de familie van Michael om hen mijn steun te betuigen, en om te vertellen hoe zeer ik meeleef met die mensen in deze zeer zware periode.”

Ook de Fin is er van overtuigd dat Schumacher de zwaarste race uit zijn leven zal winnen. “Sinds ik uit mijn coma ontwaakte, is mijn visie op het leven toch serieus veranderd. Ik koester alles wat ik heb, en dat is mijn familie en mijn gezondheid. Ik neem een pak minder risico’s, om precies die belangrijke zaken niet kwijt te raken. Na mijn ongeval besefte ik dat alles op één seconde voorbij kan zijn, maar omdat Michael een vechtjas is, die nooit opgeeft, weet ik zeker dat hij ook winnend uit deze strijd zal komen” aldus Häkkinen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print