Parket en politie kondigen binnen de 24 uur persconferentie aan

Op zaterdag raakte bekend dat een toerist mogelijk toevallig het ongeval van Michael Schumacher had gefilmd.
image
Dat werd geschreven door het Duitse blad Der Spiegel. Een vliegtuigsteward uit Essen was zijn vriendin met zijn smartphone aan het filmen, terwijl op de achtergrond iemand aan een rustige snelheid tussen de twee skipistes doorskiet. Omdat de bewuste skiër juist daar ten val komt, wordt vermoed dat het om de onfortuinlijke Schumacher gaat.

Op dit ogenblik wordt een onderzoek gevoerd naar de precieze oorzaak van het ongeval van de Duitser. Procureur van Albertville, Patrick Quincy nodigde de steward alvast uit om de camerabeelden aan het parket over te dragen, in functie van het onderzoek. De 35-jarige steward kan mogelijk van levensbelang zijn voor het lopende onderzoek.

Quincy maakte vandaag tevens bekend dat in de loop van volgende week, waarschijnlijk halfweg de week, een persconferentie zal gehouden worden in verband met de ontwikkelingen in het onderzoek. Deze zou binnen de 24 uur aangekondigd worden.

“Ondertussen zouden we graag willen dat er geen foutieve informatie over het onderzoek meer wordt verspreid.” aldus Quincy. Het parket bekijkt ondertussen de beelden die werden vastgelegd op de helmcamera van Schumacher. Deze werd vrijwillig aan het parket overgedragen door de familie van de zevenvoudig wereldkampioen.

Ook de artsen van het ziekenhuis in Grenoble houden hoogstwaarschijnlijk maandag opnieuw een persconferentie over de toestand van Schumacher, die intussen zeven dagen in een kunstmatige coma ligt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print