Michelin beslist komende week over eventuele F1-toekomst

De Franse bandenfabrikant Michelin zal komende week een beslissing nemen over haar eventuele toekomst in de Formule 1.

Momenteel loopt er een tender waarbij kandidaten zich kunnen melden voor de rol van bandenleverancier in de Formule 1 voor de periode 2017-2019. Pirelli, dat de huidige officiële bandenleverancier is, zal zich ook kandidaat stellen voor de rol van bandenleverancier vanaf 2017, maar er is mogelijk concurrentie op komst.

Zo liet het Franse Michelin weten dat het eventueel ook interesse heeft om opnieuw bandenleverancier te worden. Aan de mogelijke terugkeer zijn echter wel enkele voorwaarden verbonden (Lees: Michelin sluit terugkeer naar F1 uit indien 13-inch banden blijven).

De voorbije dagen waren er echter berichten dat Michelin zich mogelijk toch geen kandidaat zou stellen om opnieuw bandenleverancier te worden. Pascal Couasnon, de motorsportbaas bij Michelin, liet tijdens de 24u van Le Mans tegenover ‘Motorsport-Total.com’ echter weten dat er komende week binnen Michelin een beslissing wordt genomen over de eventuele F1-plannen.

“We zullen begin volgende week een beslissing nemen,” aldus Couasnon. “Momenteel bedraagt de kans fifty-fifty.”

“We houden van de Formule 1, maar wel op een bepaald niveau. We houden niet van wat we momenteel zien. Een situatie waarin de rijders hun beklag doen dat ze maar voor zo’n zeventig procent voluit kunnen gaan,” besluit de motorsportbaas van Michelin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}