Michelin: “Wij kunnen de F1 terug opwindend maken”

De Franse bandenfabrikant Michelin is er van overtuigd dat het de Formule 1 terug opwindend kan maken indien het de bandenleverancier mag worden.

Zo’n twee maanden geleden liet Michelin plots weten dat het een comeback in de Formule 1 overwoog. Na wat gediscussieer over de toekomst van de Formule 1 besloot de Franse bandenfabrikant daadwerkelijk mee te doen aan de uitgeschreven tender voor de rol van bandenleverancier.

Nu Michelin daadwerkelijk kandidaat is lijkt het een strijd te worden tussen Michelin en Pirelli voor de rol van bandenleverancier van de Formule 1 van 2017 tot en met 2019. Michelin wil dat er met 18-inch banden wordt gereden, die bovendien ook veel harder zijn dan de huidige generatie banden. De Fransen zijn er van overtuigd dat zij de Formule 1 opnieuw aantrekkelijk kunnen maken.

“We geloven simpelweg in het geven van de mogelijk aan de rijders en de ingenieurs om zo veel mogelijk uit elk onderdeel te halen, en laat de rijder nu net een enorm belangrijk onderdeel zijn,” aldus Pascal Couasnon, de motorsportbaas van Michelin, tegenover Autosport. “Om dat te bereiken moet je een band hebben die een erg goede prestaties kan neerzetten en een fenomenale grip biedt. Dat is wat opwindend is.”

Michelin verwijst vooral ook naar andere raceklassen waaraan het banden levert en waar wel spektakel te beleven valt. De Fransen bandenfabrikant verwijst ook graag naar F1-piloot Nico Hulkenberg die deelnam aan de 24u van le Mans en zei dat het opwindend was maar dat hij moe was omdat hij tot de limiet moest en ook kon gaan.

“Zo’n dingen maken ons blij en dat is de reden waarom we banden ontwikkelen. Indien we dat ook voor de Formule 1 zouden kunnen doen dan zou dat fantastisch zijn.”

“Michelin heeft daar opwinding gebracht, waarom zouden we dat in de Formule 1 niet kunnen?,” besluit Couasnon.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}