Motorsportbaas Honda: “We staan onder enorme druk, maar ik kan het aan”

Honda, en vooral Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, staat onder zware druk om betere prestaties neer te zetten.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Honda haar comeback in de Formule 1 aankondigde. Als motorleverancier hoopte het samen met McLaren opnieuw succesvol te worden in de Formule 1, maar de Japanners zijn daar erg ver van verwijderd.

Uiteraard mag men niet verwachten dat Honda meteen vanaf de eerste race topprestaties uit haar motor weet te puren, maar na enkele races mag men toch wel verwachten dat de betrouwbaarheid een stuk beter is, net als de prestaties van de motor.

Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, beseft dan ook dat hij onder enorm zware druk staat, al zegt hij wel dat hij die druk aankan.

“Ik voel altijd een grote druk want McLaren-Honda is een legende. We behaalden in het verleden schitterende resultaten en veel van onze fans steunen ons enorm.”

“Het is een grote druk maar hij is comfortabel. Ik voel me ook comfortabel. Het is comfortabel voor zowel het team als Honda.”

Toen men vervolgens aan Arai de vraag stelde of hij vindt dat hij nog steeds de geschikte persoon is om Honda te leiden antwoordde hij resoluut “Ja”.

“Ik wil het programma zelf leiden. Ik beloof dat het een langdurig project is voor Honda. We moeten ieder jaar de stap zetten die we kunnen zetten. Het is een project voor de lange termijn.”

McLaren-Honda finishte tijdens de GP van Groot-Brittannië voor de tweede keer dit seizoen in de punten. De renstal haalde dit seizoen nog maar vijf punten, waarmee het alleen het Manor F1 team achter zich laat.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}