Mick Schumacher bevestigt goede vorm en verstevigt leidersplaats op Red Bull Ring

Mick Schumacher bevestigde gisteren met een overwinning en een tweede plaats zijn goede vorm en vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap op zijn grootste concurrent Dan Ticktum.


In de tweede race op de Red Bull Ring scoorde het PREMA Theodore racing team van Mick Schumacher een volledig podium. Teamgenoten Armstrong en Shvartzman mochten Schumacher vervoegen op het podium in Spielberg. De jonge Duitser kon zijn voorsprong in het kampioenschap nog wat uitdiepen want zijn grootste concurrent Dan Ticktum crashte en kon de race niet beëindigen.

Tijdens de derde race moest Schumacher genoegen nemen met de tweede plaats achter teamgenoot Robert Shvartzman. De jonge Duitser liet zich verschalken in de eerste bocht en slaagde er niet meer in om de leiding terug te winnen. Concurrent Ticktum wist nog een vierde plaats uit de brand te slepen en Schumacher telt nu negenenveertig punten voorsprong op de Brit.

Het team van Schumacher is wel zeker van de titel bij de constructeurs en daar is hij uiteraard heel opgetogen over.

“Ik wil het team feliciteren, de titel bij de teams winnen is geweldig,” aldus Schumacher. “Iedereen op en naast de baan heeft enorm hard gewerkt om dit te bereiken en ze hebben heel goed werk geleverd.”

“Tijdens de laatste race heeft Robert het heel goed gedaan terwijl mijn start niet optimaal was. Nadien was mijn tempo wel goed, dat toont aan dat ik ook het potentieel had om ook deze race te winnen.”

Met nog maximum vijfenzeventig punten te behalen zakt Mick Schumacher dus af naar de seizoensfinale op de Hockenheimring met negenenveertig punten voorsprong op zijn grootste concurrent Dan Ticktum. Op veertien oktober zullen we weten wie dit jaar Europees kampioen Formule 3 wordt.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print