“Mick Schumacher bevindt zich in een erg moeilijke situatie”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel wacht zijn landgenoot Mick Schumacher een erg moeilijke taak om te proberen een tweede kans als racepiloot in de Formule 1 te krijgen.

Schumacher werd eind vorig jaar aan de kant geschoven bij het Haas F1 team maar werd door Mercedes en Toto Wolff opgevist. Bij Mercedes kreeg hij de rol van test- en reserverijder, een rol waarin Schumacher extra ervaring kon opdoen en tegelijkertijd toch ook en voet tussen de deur bij de F1 te hebben.

Algemeen werd verwacht dat Mick Schumacher zou proberen om in 2024 opnieuw op de startgrid van de Formule 1 te staan. Op papier zijn er nog verschillende ‘vrije’ racezitjes maar volgens Sebastian Vettel zijn veel van die zogenaamde ‘vrije’ racezitjes eigenlijk al semi-bezet.

“De situatie is moeilijk momenteel,” vertelde Vettel afgelopen weekend op de Nürburgring tegenover ‘Sky Duitsland’. “Er is misschien nog één racezitje ofzo beschikbaar en momenteel is het niet eenvoudig om dat racezitje te bemachtigen. Maar is altijd een kans.”

“Ik denk dat het belangrijk is dat de dingen voor hem volgend jaar een bepaalde richting blijven uitgaan. Dat hij blijft werken aan zijn tweede kans.”

Schumacher lijkt eventueel kans te maken bij Sauber, het huidige Alfa Romeo dat vanaf 2026 het fabrieksteam van Audi wordt. Volgens Vettel zou de aanwezigheid van Mick Schumacher in de Formule 1 erg belangrijk voor Duitsland kunnen zijn. Tegelijkertijd zou het echter dus ook kunnen dat Mick Schumacher ook in 2024 niet op de F1-startgrid staat en moet blijven werken aan een volwaardige F1-comeback die pas later zal plaatsvinden.

“Vanuit een Duits perspectief is het essentieel,” aldus Vettel. “Hij is niet alleen het grootste jonge talent, hij is waarschijnlijk ook het enige jonge talent in Duitsland.”