Fernando Alonso: “Red Bull en Max Verstappen zijn op alle vlakken de beste”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso is er dit seizoen geen enkel aspect waarin Red Bull en Max Verstappen momenteel niet de beste zijn. Dat verklaart volgens de Spanjaard dan ook waarom ze samen de Formule 1 momenteel zo hard domineren.

Fernando Alonso staat momenteel derde in het kampioenschap en is daarmee de eerste niet Red Bull-rijder in het kampioenschap, weliswaar op 194 punten achterstand. Bij de constructeurs kijkt Mercedes als tweede in de stand dan weer aan tegen een achterstand van meer dan 300 punten. Een ongelooflijke dominantie die Red Bull en Max Verstappen volgens Fernando Alonso aan hun ‘perfectie’ te danken hebben.

“Red Bull en Max zijn echt een ongelooflijke tandem dit jaar,” aldus Alonso . “Ze zijn buitengewoon in alles wat ze doen.”

“Red Bull heeft de snelste wagen, ze dragen beter zorg voor hun banden dan al de anderen. Ze hebben de beste starts, ze hebben de beste pitstops. Ze zijn het beste op elk vlak dat je maar kan wensen. De beste topsnelheid, de beste performance tegen lagere snelheden, de beste DRS-delta. Er is geen enkel aspect van de wagen dat door een ander team geëvenaard wordt.”

“Met Max is het wat hetzelfde. Hij is de beste in de kwalificatie, de beste in de race, de beste wanneer er gestreden moet worden.”

“Hij is de beste in de pitstops. Wat pitstops betreft, het is juist dat twee seconden een record is en Red Bull doet altijd snelle pitstops. De mecaniciens verrichten geweldig werk maar ook de rijder moet zijn deel doen en geen fout maken bij het positioneren van de wagen, zo’n dingen zijn ook zeer belangrijk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner