Mick Schumacher: “De F1 zal altijd mijn droom zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor het tweede jaar op rij staat Mick Schumacher niet op de F1-startgrid. Schumacher blijft echter wel verbonden aan het Mercedes F1 team en hij gaat ook voor Alpine racen in het WEC. Stiekem blijft Schumacher ook dromen van een terugkeer naar de Formule 1.

“Er kwamen tranen aan te passen en je tegen het hoofd slaan en dat is iets dat je niet echt ziet,” aldus Schumacher over zijn afscheid als racepiloot van de Formule 1. “De F1 is altijd mijn droom geweest, het zal altijd mijn droom blijven.”

Aangezien er voor Mick Schumacher geen plaats was op de F1-grid besloot hij om naast zijn rol als reserverijder bij Mercedes ook nog een tweede rol op zich te nemen, namelijk die van WEC-piloot bij Alpine. Op die manier probeert Schumacher zijn ‘actieve racecarrière’ te behouden.

“Er was geen reden om hier gewoon te blijven,” vertelt Schumacher. “Ik zou eerder proberen om een racezitje ergens te vinden zodat ik mijn skills verder kan ontwikkelen.”

“Als dat er uiteindelijk voor zorgt dat ik niet terugkeer naar de F1 maar naar een andere carrière leidt dan ben ik blij om dat te doen.”

“Het belangrijkste voor mij is dat ik verder kan bouwen, ik weet nu als rijder veel beter wat ik van het team rondom mij verwacht, wat ik waard ben en wat ik aan het team kan bijdragen.”

“Toen ik aan mijn eerste jaar in de F1 begon was het moeilijk om exact te weten wat mijn positie zou zijn, hoe ver ik kon gaan met mijn opmerkingen, mijn commentaar enzovoort.”

Naast zijn rol als WEC-piloot bij Alpine hoopt Mick Schumacher om komend jaar ook bij Mercedes als test- en reserverijder verder kennis en ervaring op te doen. Het voorbije jaar kreeg Schumacher alvast lovende commentaren van Lewis Hamilton, George Russel en teambaas Toto Wolff.