Mick Schumacher Europees F3-kampioen: “Een droom die uitkomt”

Mick Schumacher laat weten dat er voor hem een droom is uitgekomen toen hij het Europese kampioenschap F3 veilig stelde tijdens de tweede race van de seizoensfinale in Hockenheim.


De dag was nochtans in mineur begonnen voor Schumacher. Tijdens de eerste race kwam hij in aanraking met zijn teamgenoot Marcus Armstrong en beschadigde daarmee zijn voorvleugel. De Duitser hinkte met een kapotte voorvleugel terug naar de pits en hield zijn rivaal voor de titel, Dan Ticktum, af tot net op de rand van het aanvaardbare.

Een waarschuwing en een strafpunt op zijn licentie waren zijn deel en Schumacher strandde op de twaalfde plaats. Dan Ticktum sleepte nog een vijfde plaats uit de brand en sloop op die manier tien punten dichter naar Schumacher.

In de tweede race was het dan wel raak voor Schumacher, hij eindigde de race op de tweede plaats terwijl Ticktum genoegen moest nemen met de zevende stek.

“Ik heb er geen woorden voor,” aldus Schumacher tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik ben heel dankbaar voor de mogelijkheden die ik gekregen heb om deze momenten te kunnen beleven, het is echt een droom die uitkomt.”

“We doen wat we graag doen en als er dan nog mooie prestaties uit volgen is dat het mooiste gevoel dat je kan hebben.”

Schumacher bedankt zijn team, PREMA omdat het hem met zijn voeten op de grond gehouden heeft ondanks alle media-aandacht rond zijn persoon als de zoon van zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher.

Mick heeft een beperkte entourage die bestaat uit Peter Kaiser, een goede vriend van Schumacher Sr., en Sabine Kehm.

“Het team staat achter me en ik heb mensen waar ik naartoe kan gaan om te ontspannen,” gaat Mick verder. “Dat is een sleutelrol voor mij om om te gaan met alle aandacht die ik krijg en om me te kunnen concentreren op het racen. Want dat is wat ik graag doe, op de baan zijn en snelle rondjes rijden.”

Na de eerste veertien races van het seizoen stond Schumacher slechts op een tiende plaats in de strijd om het kampioenschap. Zijn eerste overwinning in Spa bleek het kantelpunt te zijn want nu staat de teller al op acht overwinningen.

“We hebben enorm hard gewerkt gedurende het seizoen, misschien zag dat er zo niet uit tijdens het begin van het seizoen maar we wisten ons steeds gestaag te verbeteren. Het team heeft me zoveel gesteund, ook tijdens de slechtste momenten,” besluit Mick.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022