Mick Schumacher: “Het is een marteling om in de achterhoede van de F1 te racen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher, de22-jarige zoon van zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher, vergelijkt het rijden in de achterhoede van de Formule 1 met een soort van marteling.

De jonge Duitser beleeft zijn debuutjaar bij het Haas F1 team, een team dat het op zijn zachtst gezegd niet breed heeft, en uiteraard ligt de nadruk dit seizoen vooral op ervaring opdoen en leren. 

De Haas F1-bolide is dit seizoen tot nog toe niet vooruit te branden en dan zou het ook niet onlogisch zijn dat dat na een tijdje wel eens invloed zou kunnen hebben op de motivatie van een jonge hond zoals Mick Schumacher. 

Maar Schumacher heeft naar eigen zeggen een strategie om het niet zo ver te laten komen, dat vertelt hij aan het Britse ‘Channel 4.’

“Ik vind het niet leuk als ik niet eerste sta, dus het is een soort marteling om achteraan te rijden zonder echte concurrentie,” vertelde hij aan het Britse Channel 4.

“Daarom moet ik voor mezelf een Grand Prix maken, dus laten we zeggen als ik Nicholas (Latifi) voor me heb of (George) Russell, dan is het voor mij net alsof zij de leiders zijn en ik ze moet pakken.”

“Dat is het spel dat ik speel om altijd gemotiveerd te blijven, om altijd te blijven pushen en altijd honderd procent te zijn.”

Voor Schumacher is het dit jaar de bedoeling dat hij laat zien dat hij ook kan functioneren in de moeilijke omgeving die de Formule 1 is en dat hij laat zien dat hij het waard is om daar te zijn.

“Ik denk dat je in het algemeen moet zeggen dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken, en ik weet wat ik waard ben, ik weet wat ik heb gepresteerd om hier te zijn,” zei hij.

“Het hebben van die achternaam draait niet enkel om de naam, het geeft me mogelijk ook de genen, dus ik denk dat ik potentieel heb en misschien wel de beste leraar ter wereld.”

Als het van teambaas Guenther Steiner afhangt krijgt Schumacher voldoende tijd om te leren en dat geldt ook voor zijn teamgenoot, Nikita Mazepin.

 “Mick heeft zich goed hersteld van het eerdere deel van de race”, zei de Haas-teambaas.

” Het is niet zozeer het resultaat dat je blij maakt, wat je blij maakt is dat we vooruitgang hebben geboekt.”

“Dat was ons plan, en als we zo kunnen blijven werken met minder fouten en meer prestaties, dan is dat de reden waarom we hier dit jaar zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022