Red Bull kaapt bij Mercedes topper van motorafdeling weg

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull heeft een belangrijke aanstelling bij haar motorafdeling Red Bull Powertrains gedaan. Het heeft immers een belangrijke pion bij concurrent Mercedes ‘weggekocht’.

Ben Hodgkinson, ‘head of engineering’ bij Mercedes AMG High Performance Powertrains, stapt immers over naar Red Bull waar hij als technisch directeur aan de slag gaat. De overstap is opmerkelijk want Ben Hodgkinson werkt ruim twintig jaar voor Mercedes.

Hodgkinson zal de eveneens de ontwikkeling van de eerste Red Bull power unit leiden die normaal gesproken in 2025 zal geïntroduceerd worden.

“We zijn verheugd dat we Ben als technisch directeur bij Red Bull Powertrains mogen verwelkomen,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Hij komt naar een opwindend new project en heeft zich al bewezen als winnaar van races en als innovater die in staat is om een gelijkgezind team met hoog opgeleide engineers te leiden.”

“Toen Red Bull de oprichting van Red Bull Powertrains aankondigde was het ook de bekendmaking van de nieuwe fase van Red Bull haar ambitie in de Formule 1 en om ieder aspect van de wagen zelf in huis te ontwerpen en te ontwikkelen zodat we onze toekomst zelf in de hand hebben.”

“Dit is de ultieme expressie van de ontwikkeling van een eigen Red Bull power unit die aan de vereisten van de volgende generatie power units in de Formule 1 voldoet.”

“Ben zijn aanstelling bevestigd ons engagement op de lange termijn en we zullen hem en zijn team ondertussen door de nodige middelen ter beschikking te stellen zodat hij succesvol kan zijn,” besloot Horner.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023