Mick Schumacher: “Ik ben klaar voor de Formule 1”

Mick Schumacher, de 21-jarige zoon van Michael Schumacher, lijkt op weg naar een racezitje in de Formule 1. Schumacher zelf is er naar eigen zeggen volledig klaar voor.


“De voorbije jaren heb ik steeds nagestreefd om mezelf als rijder te ontwikkelen en ik ben erg blij met mijn ontwikkeling,” aldus Schumacher tegenover ‘T-online.de’. “Dat is waarom ik me klaar voel voor de Formule 1.”

“Ik ben ook zeer blij met mijn resultaten momenteel en met het feit dat het team en ikzelf op constante basis goede resultaten hebben behaald.”

Normaal was het de bedoeling dat Schumacher tijdens de eerste oefensessie voor de GP van de Eifel in actie zou komen met de Alfa Romeo F1-bolide. Beide oefensesies op vrijdag werden door de slechte weersomstandighedne echter afgelast.

Toch lijkt het voor Schumacher eerder een vraag van ‘wanneer’ Schumacher zijn officieel F1-debuut zal maken in plaats van of dat zal gebeuren.

“Uiteraard had ik toen graag gereden,” blikt Schumacher terug op het raceweekend op de Nürburgring dat hij bijwoonde bij Alfa Romeo. “Het was echter een zeer positief weekend voor mij omdat ik samen kon werken met het team, gesprekken voerde met de engineers. Ik leerde hoe een F1-raceweekend verloopt en wat er allemaal bij komt kijken.”

Aanvankelijk werd gedacht dat Schumacher in 2021 mogelijk voor het Alfa Romeo F1 team zou racen. Nu ziet het er eerder naar uit dat Schumacher mogelijk een racezitje bij het Amerikaanse Haas F1 team krijgt dat eveneens geruggesteund wordt door Ferrari.

Maar eerst is er uiteraard nog de strijd om de titel in de Formule 2, de vroegere GP2 waarin onze landgenoot Stoffel Vandoorne in 2015 kampioen werd.

“Ik heb altijd een ongelooflijke wens gekoesterd om ooit F1-piloot te worden. Ik heb alles gedaan om dat doel te bereiken,” blikt Schumacher terug op de weg richting de F1 die hij tot dusver heeft afgelegd.

“Momenteel ligt mijn focus echter op de Formule 2. Daarin zijn nog twee raceweekends te gaan en ik wil het seizoen mooi eindigen. Ik sta aan het leiding van het kampioenschap en dat is ook hoe ik het seizoen wil eindigen!”
a:0:{}
Carlos Sainz verlaat eind dit seizoen het McLaren F1-team om naar Ferrari te gaan. Volgens McLaren toont de Spanjaard dit seizoen waarom Ferrari hem als rijder wenste.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print