Mick Schumacher: “Ik ben klaar voor mijn eerste F1-race”

Haas F1 team
Haas F1 team

Voor Mick Schumacher kan het seizoen niet snel genoeg beginnen en ondanks het feit dat hij met zijn Haas F1-bolide in Bahrein weinig kilometers kon afleggen is hij er naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

Tijdens de eerste dag van de pre-season testen in Bahrein afgelopen weekend was het balen voor Mick Schumacher want hij kon slechts zeven rondjes rijden en over de drie dagen samen bleef de teller steken op 181 ronden, tweeëndertig ronden minder dan teamgenoot Nikita Mazepin.

Maar dat heeft het enthousiasme van de jonge Duitser alvast niet aangetast want hij laat weten helemaal klaar te zijn voor de start van het seizoen.

“Als het aan mij lag zou ik morgen al gaan racen,” aldus Schumacher in Bahrein. “Over het algemeen denk ik dat drie dagen testen niet veel is. Maar ik moet zeggen dat ik me nu al comfortabel voel.”

“Als het aan mij lag, zou ik het liefst elke dag rijden. Ik zou het geweldig vinden om zoveel kilometers te kunnen maken en elke dag te rijden, want dat is mijn passie, dat is mijn liefde.”

De jonge Duitser geeft ook toe dat de testsessie zijn zin om te gaan racen alleen maar groter heeft gemaakt.

“Ik moet zeggen dat het nog beter voelt om in deze wagen te rijden dan ik had verwacht. Natuurlijk rijd je in een wagen, maar dit is echt leuk en het is iets waar ik me niet zo snel in zal gaan vervelen.”

“Het raceweekend kan niet snel genoeg komen, wat misschien logisch klinkt. Ik kijk echt uit naar dit seizoen. Zoals ik al zei, zou ik het liefst elke dag rijden. Ik zou er nog acht dagen kunnen bij doen en meteen het raceweekend in kunnen gaan.”

Ondanks zijn enthousiasme moet Mick Schumacher toch nog geduld oefenen tot 26 maart alvorens hij aan de slag mag voor de eerste vrije oefensessie voor de GP van Bahrein, die op zondag 28 maart zal doorgaan en de eerste race van de F1-kalender 2021 met 23 races is. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022