Red Bull introduceert nieuwe brandstof die het maximale uit de Honda-motor moet halen

Red Bull F1 team
Red Bull F1 team

Het Red Bull F1 team laat weten dat het dit jaar gebruik zal maken van een nieuwe brandstof die in samenwerking met brandstofpartner ExxonMobil is ontwikkeld.

2021 is het laatste jaar dat Red Bull officieel met Honda-motoren zal rijden, waarna het de motoren in eigen beheer zal nemen. Tijdens het laatste jaar met de Honda-motor zetten alle partijen duidelijk alles op alles om een zo goed mogelijke prestatie te kunnen neerzetten.

Red Bull bouwde een sterk verbeterde wagen, Honda introduceert nu al de motor die eigenlijk pas voor 2022 was voorzien en ook brandstofpartner ExxonMobil doet dus haar duit in het zakje. De zogenaamde ‘Synergy Race Fuel’ werd door ExxonMobil in samenwerking met Honda en de engineers van Red Bull ontwikkeld.

Bijzonder is dat er vorig jaar geen ontwikkeling van de brandstof mocht plaatsvinden terwijl er dit jaar slechts gebruik mag gemaakt worden van één brandstofspecificatie. Het is dus meteen erop of eronder en bij ExxonMobil hebben ze dan ook alles op alles gezet om bij het begin van het seizoen een zo goed mogelijke brandstof te voorzien die zo veel mogelijk performance uit de Honda-motor moet weten te halen zonder de betrouwbaarheid in het gedrang te brengen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022