“Mick Schumacher mogelijk dit jaar al in de Formule 1”

Volgens voormalig F1-piloot Nick Heidfeld maakt Mick Schumacher kans om halverwege het komende F1-seizoen zijn eerste F1-race te rijden.


De 21-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher testte vorig jaar al eens met een F1-bolide van Ferrari en Alfa Romeo. Schumacher deed het toen niet onaardig maar voor de rest van het jaar werd er gefocust op zijn deelname aan het Formule 2-kampioenschap.

Schumacher maakt deel uit van de Ferrari Driver Academy waarin de Scuderia jonge racetalenten klaarstoomt op een eventueel F1-racezitje. Ook Charles Leclerc maakte daarvan deel uit en de Monegask mocht zijn F1-debuut bij Alfa Romeo Racing maken waarmee Ferrari nauwe banden heeft en waaraan het onder andere motoren levert.

Voormalig F1-piloot Nick Heidfeld meent dat Mick Schumacher mogelijk een gelijkaardig scenario te wachten staat. Schumacher zou volgens Heidfeld zelfs mogelijk al halverwege komend seizoen kunnen invallen voor de Italiaan Antonio Giovinazzi.

“Ik zou niet verrast zijn indien we Mick komend seizoen al in een F1-bolide zien,” aldus Heidfeld tegenover ‘Sky Germany’.

“Indien hij het goed doet in de Formule 2 en Giovinazzi heeft zelfs meer problemen dan dat hij vorig jaar had dan zou ik echt niet verrast zijn als ze Mick halverwege het seizoen zijn F1-racezitje geven.”

Volgens Heidfeld zou uitstel echter geen afstel betekenen want indien Mick dit jaar niet in de Formule 1 stapt dan is de kans volgens Heidfeld bijzonder groot dat we de zoon van Michael Schumacher in 2021 in de Formule 1 zien debuteren.

“Kimi Raikkonen zijn F1-carrière zal er binnenkort opzitten en Antonio Giovinazzi is niet zo’n sterke rijder,” aldus Heidfeld. “Ik denk dat een jonge rijder zoals Mick kans maakt.”

“Het goede aan de familie Schumacher is dat ze weten wat ze exact moeten doen om te vermijden dat Mick te vroeg in de Formule 1 zou stappen.”

Ze zullen met andere woorden Mick Schumacher alleen maar zijn F1-debuut laten maken wanneer ze vinden dat hij er helemaal klaar voor is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}