Officieel: Geen GP van Nederland in 2020

De organisatoren van de GP van Nederland hebben bevestigd dat er dit jaar geen F1-race op het circuit van Zandvoort zal plaatsvinden.


Gezien de wereldwijde verspreiding van het coronavirus werden echter al heel wat F1-races uitgesteld of geannuleerd, zo ook de GP van Nederland die gepland stond voor begin mei.

F1-eigenaar Liberty Media is volop aan het puzzelen om een nieuwe F1-kalender in elkaar te steken die begin juli in Oostenrijk van start zou moeten gaan. Of Nederland daar opnieuw op zou staan was hoogst onzeker.

Het was immers al langer duidelijk dat de organisatoren van de ‘Dutch GP’ een voorkeur hadden om een eerste race op het vernieuwde Circuit Zandvoort met publiek te organiseren. Daarom zal de race niet terugkeren op de kalender van dit jaar maar uitgesteld worden naar 2021.

“We waren helemaal klaar voor deze eerste race en dat zijn we nog steeds. Een ongelofelijke prestatie is geleverd met dank aan alle betrokken fans, bedrijven en overheden,” aldus sportief directeur Jan Lammers.

“De F1 heeft bij ons geïnventariseerd om zonder publiek de race dit jaar te laten plaatsvinden, maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”dutchgp_F1_headline.jpeg”;}
De organisatoren van de GP van Nederland hebben bevestigd dat er dit jaar geen F1-race op het circuit van Zandvoort zal plaatsvinden.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023