Mick Schumacher na nieuw incident met Nikita Mazepin: “Als het zo moet gebeuren …”

Haas F1 team
Haas F1 team

Amper twee weken na het veelbesproken incident tussen Mick Schumacher en Nikita Mazepin in Azerbeidzjan kwam het deze keer ook tijdens de GP van Frankrijk tot een incident.

In de straten van Baku probeerde Schumacher teamgenoot Nikita Mazepin in de allerlaatste ronde in te halen, iets waarin hij probleemloos ging slagen maar waarvoor Mazepin een stokje probeerde te steken door gevaarlijk naar rechts uit te wijken. Schumacher schreeuwde het toen uit over de boordradio en het team liet weten dat het incident uitgeklaard was.

Maar kijk, ook tijdens de GP van Frankrijk kwam het tot een incident tussen beide Haas-rijders. Amper vijf ronden ver zag Mazepin zijn kans om Schumacher te proberen passeren. De Rus deed dat echter zeer opportunistisch en forceerde zich in die mate langs Schumacher dat die laatste eigenlijk naast de baan werd gereden door Mazepin.

Schumacher was over het nieuwe incident duidelijk niet te spreken en liet dat ook weten aan het team.

“Zo moet het echt niet gebeuren,” vertelde Schumacher tegenover het Duitse ‘RTL’. “Ik denk dat ik met het team erover moet praten. Als dit de manier is waarop we het gaan doen, dan is het maar zo.”

“Wij doen ons ding, hij doet zijn ding. De meesten zullen wel begrijpen dat het zo niet hoort te gaan. Ik begrijp niet dat je zoiets op dit niveau doet.”

Uiteindelijk finishte Schumacher de race ruim voor teamgenoot Nikita Mazepin maar echt bevorderlijk voor der samenwerking in het team was de race duidelijk niet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed