“Er was in Frankrijk duidelijk iets grondig mis bij Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz finishte net als teamgenoot Charles Leclerc buiten de punten tijdens de GP van Frankrijk. Van op de vijfde plaats gestart moest de Spanjaard genoegen nemen met de elfde plaats, volgens Sainz was er dan ook duidelijk iets grondig mis bij Ferrari.

Normaal kunnen we de race van Carlos Sainz en Charles Leclerc inderdaad niet noemen. Beide rijders kwalificeerden zich in de top tien maar zagen we na een redelijke start van de race plots geleidelijk aan terugvallen en uiteindelijk buiten de punten belanden.

Sainz finisht nog als elfde maar teamgenoot Leclerc eindigde zelfs pas als zestiende. Allebei kregen ze af te rekenen met ernstige ‘bandenproblemen’ en er leek dan ook iets grondig mis te zijn bij Ferrari.

“Het is redelijk duidelijk dat we vandaag iets grondig fout moeten hebben gedaan waardoor we zo ver van een goede racesnelheid verwijderd waren,” vertelde Sainz na afloop van de race.

“Het is een nadeel dat we tijdens sommige races duidelijk met graining op de voorste banden geconfronteerd worden, bandendegradatie die twee keer zo erg is als bij de concurrentie.”

“Wagens die op zaterdag drie tot vijf tienden sneller waren dan ons waren plots tegen het einde van de race zo’ twee seconden per ronde sneller.”

“Het is duidelijk dat we een probleem met de banden hebben, met de manier waarop we met de banden omgaan. Het is iets dat we moeten analyseren, iets dat beter moet voor de rest van het seizoen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed