Mick Schumacher neemt het op voor Monaco: “Het zou doodzonde zijn als deze race verdwijnt”

Haas F1 team
Haas F1 team

In de aanloop naar de GP van Monaco heeft Mick Schumacher het opgenomen voor de GP van Monaco. Schumacher hoopt dat Monaco op de F1-kalender blijft staan.

De huidige overeenkomst met de Formule 1 loopt dit seizoen af en Monaco moet net als Spa-Francorchamps vrezen voor haar plaats op de F1-kalender. Er doen al enige tijd geruchten de ronde dat Monaco niet op haar ‘historische status’ kan teren om zich te verzekeren van een plaats op de F1-kalender.

“Monaco maakt al zo lang deel uit van de Formule 1, het is een historisch circuit,” aldus Mick Schumacher. “Het zou bijzonder jammer zijn indien we iets dat zo lang deel uitmaakt van de Formule 1 zouden verliezen.”

“Het is altijd één van de grote races geweest die iemand wil winnen.”

Al in 1950, tijdens het eerste F1-seizoen, werd er in Monaco geracet. Daarnaast is er uiteraard ook de befaamde Triple Crown. Een rijder die de Indy 500, de 24u van Le Mans en de GP van Monaco wint verdient de Triple Crown. Tot dusver is daarin alleen Graham Hill geslaagd. Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso won die laatste twee al maar moet nog de Indy 500 winnen.

“Het zou jammer zijn als die kans niet meer bestaat,” vertelt Mick Schumacher. “Het is misschien niet mijn prioriteit maar er zijn enkele rijders die het proberen te bereiken.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023