F1 wijst organisatoren GP van Spanje met de vinger: “Dit is onaanvaardbaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Afgelopen weekend was de GP van Spanje volledig uitverkocht. Meer dan 300 000 toeschouwers overspoelden verspreid over drie dagen het circuit en dat zorgde voor heel wat chaos op en naast het circuit. Na afloop van het raceweekend haalde de Formule 1 uit naar de organisatoren.

Vooral op zaterdag en zondag was het één en al chaos want de straten van en naar het circuit stonden muurvast en ook het treinstation van het nabij gelegen Montmelo kon de toevloed aan reizigers niet langer aan. Daarnaast waren er ook heel lange wachtrijen aan de drank- en eetgelegenheden die duidelijk niet voorzien waren op zoveel fans.

Op de sociale media deden heel wat fans hun beklag en die kritiek is zeker niet in dovemansoren gevallen. Sommige fans waren na de problemen op zaterdag zo moedeloos dat ze al lieten weten dat ze op zondag niet naar het circuit zouden terugkeren.

Enkele uren na afloop van de race liet de Formule 1 in een statement weten dat de verkeerschaos rondom het circuit onaanvaardbaar was en dat ze de promotor hadden laten weten dat er maatregelen moesten genomen worden tegen de race van volgend jaar.

Op dinsdag liet Josep Lluis Santamaria, de CEO van het circuit, weten dat een brief van F1-baas Stefano Domenicali had ontvangen om de controle en het beheer van de fans die het evenement bezoeken beter te managen. Santamaria liet weten actie te zullen ondernemen en dat de Formule 1 mee wil werken aan het oplossen van de problemen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print